100% tulpen

Onze nationale trots en hét symbool van de lente: tulpen! Altijd al eens een ‘klein Keukenhof’ in je eigen tuin willen hebben? Het nu de tijd om de tulpenbollen te planten, zo geniet je in het voorjaar van de mooiste vormen en kleuren in je eigen tuin.

Een stukje Keukenhof in eigen tuin, wie wil dat nou niet? Het is echt niet alleen weggelegd voor grote tuinen. Ook in een stadstuin of op een balkon of terras tover je met gemak een vrolijk tulpensfeertje. Hoe dan? Denk groots en zorg voor veel en verschillende soorten tulpen met verschillende bloeitijden. Zo heb je lekker lang profijt!

Heb je een tuin, plant dan een lege border(rand) vol met tulpenbollen of plant ze tussen de bestaande beplanting door. Niet gezegend met een tuin maar heb je wel een balkon of terras die in het voorjaar wat kleur kan gebruiken? Zorg dan voor verschillende plantenbakken of potten om de tulpenbollen in te planten. Zet de potten in een groepje bij elkaar, zo ziet het er lekker vol en vrolijk uit.

De verschillende tulpensoorten

  • Triumph tulpen: mooie bloemvorm met stevige stelen in veel verschillende kleuren. Perfecte snijtulp. Bloeimaand: april, bloeihoogte: 25-40 cm.
  • Darwinhybride tulpen: grote bloemen met een sterke, lange stengel. Bloeimaand: april-mei, bloeihoogte: 30-50 cm.
  • Enkele tulpen: grote variëteit aan bloemvormen en kleuren. Grote bloemen en perfecte snijbloem. Bloeimaand: april-mei, bloeihoogte: 50-75 cm.
  • Fosteriana tulpen: wilde tulpensoort, slanke bloemvorm met grote, soms met wit gestreepte bloemblaadjes. Bloeimaand: april-mei, bloeihoogte: 25-30 cm.
  • Dubbele tulpen: tulpensoort met dubbele bloemen en korte en sterke stengels. Bloeimaand: april, bloeihoogte: 20-30 cm.
  • Parkiettulpen: grillig gevormde en bijzonder gekleurde tulpen. Bloeimaand: april-mei, bloeihoogte: 35-50 cm.
  • Leliebloemige tulpen: slanke bloemen met vaak puntige bloembladeren. Bloeimaand: mei, bloeihoogte: 35-75 cm.
  • Botanische tulpen: greigii of kaufmanniana tulpen hebben kleine vroegbloeiende bloemen die makkelijk verwilderen. Bloeimaand: maart-april, bloeihoogte: 20-30 cm.
  • Viridiflora tulpen: lelievormige tulp met groen in de bloem. Blijft lang mooi en zijn geschikt als snijbloem. Bloeimaand: april, bloeihoogte: 40-60 cm.

Check altijd even de verpakking voor de exacte bloeitijd. Dit kan namelijk per soort verschillen.