Amaryllis voor sprankelende kerstsfeer

Sprankelen

Amaryllissen worden ook wel Hippeastrum genoemd. Het zijn majestueuze bloembollen die uitgroeien tot even indrukwekkende bloemen. Er bestaan meer dan 70 soorten. De naam Amaryllis komt van het oud-Griekse ‘amarusso’, wat ‘Ik sprankel’ betekent. Het is een feestje om naar de gedaantewisseling van bol naar bloem te kijken. De stralende bloemen groeien als een grote verrassing uit de strakke stengel.

244256_aangepast.jpg

244328_aangepast.jpg

Zelf doen

Ga creatief aan de slag met amaryllissen. Het is leuk en het geeft een voldaan gevoel om het zelf te doen. Wat je nodig hebt is een amaryllisbol, een oude krant, een glazen vaas waar de amaryllisbol in past, haarlak en glitters. Gebruik de krant als placemat. Spuit de amaryllisbol in met haarlak. Strooi direct hierna flink wat glitters over de bol. Schud met de bol zodat de overtollige glitters eraf vallen. Zet de versierde bol in de vaas, et voilà!

244260_aangepast.jpg 244279_aangepast.jpg

Stoer

Houd je van natuurlijk en stoer? De grote, robuuste amaryllisbol en de groeiende stelen en bloemen, passen hier goed bij. Accentueer de sfeer door een houten bloempot te gebruiken, waarbij de ringen door de grove behandeling duidelijk te zien zijn. Een gouden, fijn geweven kerstslinger met sterren, maakt het plaatje helemaal af. Het is betoverend om tijdens de feestdagen de Amaryllis langzaam maar zeker in bloei zien komen.

244283_aangepast.jpg 244325_aangepast.jpg

Glamour

Helemaal hip is de glamour trend. Hierin is Amaryllis onmisbaar. De betoverende verschijning brengt met haar schoonheid, een ware glittersfeer in huis. Meng amaryllissen in rode en roze tinten. Gezamenlijk zullen de imposante bloemen je overweldigen met hun sprankelende uiterlijk. Combineer de amaryllissen met gouden kerstballen en bijpassend tafellinnen. Hierna is het alleen nog maar genieten geblazen.

244258_aangepast.jpg 244329_aangepast.jpg

Verzorgingstips

  • Voordat een amaryllisbol gaat groeien, moet deze even wakker gemaakt worden. Leg de bol daarom een uur in een bak met lauw water, dit zorgt ervoor dat de wortels gaan groeien.
  • Je kunt amaryllisbollen in een pot met grond planten, los in een schaal leggen of op water zetten.
  • Amaryllissen houden van warmte; een kamertemperatuur van tussen de 20 en 24 graden is perfect.
  • Zorg voor voldoende licht. Wanneer het wat donkerder is, groeien de stelen te lang en hebben ze ondersteuning nodig.