Anemoon; klein van stuk, groots in presence

Anemoon x3

Er zijn veel soorten anemonen, maar drie zijn onmisbaar in tuin. Dit zijn de Oosterse anemoon (Anemone blanda), de bosanemoon (Anemone nemorosa) en de gele bosanemoon (Anemone ranunculoides). Deze vrolijkerds sprankelen met hun margrietachtige bloemen van 4-5 cm. Het zijn echte bodembedekkers, bloeiend in de kleuren wit, roze, blauw en geel. Speur in het vroege voorjaar maar eens naar grote kleurvlakken in het bos. Grote kans dat je daar een groep in het wild groeiende anemonen vindt.

222478_aangepast.jpg 222477_aangepast.jpg

Bloementapijt

Wil je in eigen tuin van anemonen genieten? Top idee! De anemoon is namelijk perfect voor in de tuin. Wanneer je ze nu plant is het super lang genieten geblazen, vanaf maart t/m april. Verras jezelf en plant ze in groepjes. De beloning is een geweldig bloementapijt in de border. En wist je dat deze sfeermakers ook nog eens verwilderen? Dat betekent dat ze ieder jaar opnieuw bloeien én dat het bloementapijt ieder jaar groter groeit omdat het er steeds meer worden. Niet verkeerd voor deze kleine dames.

222474_aangepast.jpg 222443_aangepast.jpg

Leuke weetjes over anemoon

  • Oosterse en (gele) bosanemonen zijn familie van de net zo vrolijke ranonkel.
  • Na het bloeien trekken de planten zich helemaal terug en laten ze zicht niet meer boven de grond zien, tot in het vroege voorjaar.
  • Deze blije voorjaarsbloeiers groeien 15-20 centimeter hoog.
  • Er zijn verschillende bloemvarianten van anemonen zoals dubbele bloemen, enkele bloemen en extra grote bloemen.
  • Wist je dat de bloemen zich naar de zon richten om zoveel mogelijk voorjaarswarmte op te vangen?
  • De meest bekende Oosterse anemoon is Anemone blanda ´Blue Shades´. De naam zegt het al, de bloemen zijn prachtig blauw.

220026_aangepast.jpg

218253_aangepast.jpg

212141_aangepast.jpg

212140_aangepast.jpg

212137_aangepast.jpg

44744_aangepast.jpg