Balkongeluk met bloembollen

Word je ook blij wanneer het eerste groen na de winter weer ontluikt? Zet dan eens bloembollen in een mooie balkonbak of pot. Zo zorgen ze voor de eerste lentekriebels op je balkon of terras. Plant ze in het najaar en zet of hang ze dichtbij het raam. Dan komt straks de lente bijna je huis binnen!

Alle bollen in een pot

De bloembollen die je in het najaar plant, bloeien in de lente. Er zijn er ook die al aan het einde van de winter vrolijk beginnen te bloeien, zoals de krokussen en sneeuwklokjes. Later verschijnen dan ook de blauwe (en witte) druifjes, narcissen, hyacinten en tulpen.

Bollen in een pot planten

Voor het planten van bloembollen in een pot of bak zorg je ervoor dat het water goed kan weglopen, anders rotten de bollen weg. Maak één of meerdere gaten in de bodem van de pot en leg daarna scherven op de bodem met een laagje hydrokorrels. Vul dit verder aan met een laagje potgrond. Plant de bloembollen lekker dicht tegen elkaar aan, maar laat de bollen elkaar niet raken. Dek daarna de bloembollen af met een laag potgrond en geef na het planten de bloembollen water. Zo zorg je voor echt balkongeluk in de lente.

Tip

  1. Als je de bloembollen hebt geplant, zet er dan wat gezellige najaarsbloeiers zoals heide of viooltjes bovenop. Dan heb je vanaf het najaar tot in de lente een fleurig balkon of terras.
  2. Geef water zodra de eerste bloembollen na de winter verschijnen. Zo zorg je voor een mooie bloei.