Blije bijen en vrolijke vlinders met bolbloemen

bulb afbeelding

Rustgevend gezoem en hypnotiserend gefladder

Zie je het voor je? Blije bijen vliegend van bloem naar bloem en vrolijke vlinders op zoek naar de mooiste kleur bloemen. Met hun hypnotiserend gefladder en rustgevend gezoem zijn ze een lust voor oog en oor. Wanneer je in het voorjaar meer vlinders en bijen in je tuin wilt, kunnen bloembollen je daar ontzettend goed bij helpen. Deze vriendelijke insecten worden enorm aangetrokken door de mooie kleuren en lekkere geuren van de bolbloemen want dat betekent namelijk eten! De nectar die bloemen produceren, is een lekker maaltje voor bijen en vlinders.

bulb afbeelding

Lekker maaltje voor vlinders en bijen

Er zijn ontzettend veel bolbloemen die vlinders en bijen aantrekken in het voorjaar. Er is keuze uit een groot assortiment met allerlei vormen, kleuren en maten. Een voorbeeld hiervan is Muscari, ook wel Blauwe Druif genoemd. Muscari is in wit, blauw en paars verkrijgbaar en voelt zich het prettigst op een zonnige plek in de border of in het gazon. In de maanden april en mei bloeit Muscari volop om zo bijen en vlinders te verwelkomen in je tuin. Kleine irisjes fleuren je borders ook lekker op en de felle kleuren werken als een magneet voor vlinders. Irissen zijn er in de kleuren geel, blauw en ze bloeien van februari tot april. Ze komen het mooiste tot hun recht in combinatie met sneeuwklokjes of krokussen. Voor meer informatie over de verschillende soorten bloembollen kun je hier een kijkje nemen in het assortiment.

bulb afbeelding bulb afbeelding

Hoe en wanneer voorjaarsbollen planten?

Om in het voorjaar te kunnen genieten van bloeiende bloembollen en bijen en vlinders moeten de bloembollen in de herfst worden geplant. Het lijkt best een klusje en niet leuk als het regent. Maar echt, je zult je goed voelen als je lekker met je handen in de grond hebt gewerkt. Kies een droog en zonnig dagje om nog een laatste keer buiten van de tuin te genieten. Let erop dat je een moment kiest voordat de eerste vorst is geweest, dan krijgen de bloembollen de juiste ‘koude-periode’ die ze nodig hebben. De bloembollen moeten drie-bol-diep worden geplant. Graaf dus een kuil waarin je bij wijze van spreken drie bloembollen op elkaar kunt stapelen totdat de oppervlakte wordt bereikt. Plant de bloembollen met het kontje naar beneden in de bodem van de kuil. Maak de kuil dicht met de uitgegraven grond, stamp de grond iets aan en in het voorjaar kun je een bloeiende, zoemende en fladderende pracht en praal in je tuin verwachten.

bulb afbeelding