Bloembollen als filter tussen turbulente buitenwereld en serene tuin

Prikkels

De wereld lijkt één groot beeldscherm, dat ons overlaadt met prikkels. Ze zijn ons teveel, maar toch kunnen we niet zonder. Hoe worden we weer ´gezond´? Hoe kunnen we ontstressen, gepamperd en ondersteund worden? Planten en bloemen dienen letterlijk en figuurlijk als filter, tussen de turbulente en veeleisende buitenwereld en de behoefte aan rust.

HtS-outdoor-080_aangepast.jpg

´Uit´

Na steeds ´aan´ te hebben gestaan, hebben we behoefte aan de rust en overzicht. Bloemen en planten helpen bij een zo gemakkelijk mogelijk leven, omdat ze goed voor ons zijn en zorgen voor minder stress. Ontspan en laad jezelf op met bloembollen als tulpen, hyacinten, narcissen en lenteklokjes. Ze zijn ook nog eens niet alleen goed voor jou, maar ook voor de biodiversiteit.

HtS-outdoor-056_aangepast.jpg HtS-outdoor-071_aangepast.jpg

HtS-outdoor-075_aangepast.jpg HtS-outdoor-081_aangepast.jpg

Buffer

Het belangrijkste in de tuinstyling is ´ontprikkeling´. Creëer een plek waar je je terug kan trekken. Bloembollen werken als buffer tussen de chaotische buitenwereld en je eigen rustige tuin. Plant ze in een luchtige en open beplanting, die de zachtheid van de bloemen in lichte pasteltinten en rustgevende natuurtinten, accentueert. Gebruik soorten die een verstilde, tere uitstraling hebben.

HtS-outdoor-025_aangepast.jpg