Creëer een biotoop met zomerbollen

Biodiversiteit

De natuur is belangrijker dan ooit. Groen heeft focus en duurzaam is hip. In de kleine biotoop, alias tuin, is dan ook veel respect voor de natuur en heeft biodiversiteit de hoofdrol. Zomerbollen zijn hier onlosmakelijk mee verbonden omdat ze helpen de biodiversiteit te vergroten. Ze vinden makkelijk hun plek in de natuurlijke tuin waarin de flora en fauna elkaar versterken.

Levende tuin

Zomerbollen die perfect passen in de trend ‘Balanced Biotope’ zijn specifieke soorten die de biodiversiteit verhogen. Dahlia’s met open hartjes, waar nectar en stuifmeel goed bereikbaar is, lelies (Lilium), gladiolen (Gladiolus), lampenpoetser (Liatris), Crocosmia en kuiflelie (Eucomis) zijn hier ijzersterk in, omdat bijen en vlinders er dol op zijn. Plant je deze zomerbollen, dan ben je verzekerd van veel gezoem en gefladder in de tuin.

Kleuren

In de tuin waarin ‘evenwicht’ als een rode draad doorheen loopt, heersen natuurlijke geelgroene kleuren. Creëer deze balans met ruwe materialen en de aanvullende kleuren blauw en steenrood voor een stoere uitstraling. Gebruik duurzame producten die langer meegaan of recyclebaar zijn. Nog beter is om ze te lenen. De kleurrijke, groepsgewijze beplanting met zomerbollen past feilloos in deze levende tuin.

247652_aangepast.jpg 247647_aangepast.jpg

247680_aangepast.jpg 247667_aangepast.jpg