De kunst van het combineren, mix en match!

Kleur

Bloembollen zijn ideaal om kleur in je borders en potten aan te brengen. Lang voor de vaste planten kun je in het voorjaar al genieten van de felle kleuren van bijvoorbeeld krokussen en anemonen.

De kunst van het combineren, mix en match! De kunst van het combineren, mix en match!

Combineren

Saaie border in de tuin? Je kunt kiezen voor een zee van bloemen in één soort of kleur, maar het combineren van verschillende bloemen en tinten in de tuin kan soms voor een verassend effect zorgen. Spectaculair resultaat: mix verschillende soorten bloembollen in een mandje en strooi ze nonchalant uit over de border. Zet ze daar in de grond waar ze terecht zijn gekomen. Zo krijg je een natuurlijk beeld.

De kunst van het combineren, mix en match!

Ton sur ton

Mix diverse bloembollen in dezelfde kleuren voor een ton sur ton effect. Plant bijvoorbeeld hoge en lage lentebloeiers zoals hardroze tulpen en lichtroze hyacinten bij elkaar.

De kunst van het combineren, mix en match!De kunst van het combineren, mix en match!

Bloementapijt

Een tapijt van bloemen maak je door flinke hoeveelheden aan te planten, zoals een paar honderd van dezelfde lage bloembol soort bij elkaar. Ook van hogere soorten als tulpen en narcissen kun je bloementapijten maken. Het geeft een overweldigend kleureffect!

De kunst van het combineren, mix en match!De kunst van het combineren, mix en match!