Een bloeiend cadeautje voor later

Lief en vrolijk roze

Roze is de kleur die ons duidelijk maakt dat het allemaal een tandje zachter kan. De kleur van ‘leg de lat eens wat lager en ga er op zitten’. Wil je wat meer lief en vrolijkheid in je leven en wat minder kritisch naar jezelf en naar een ander zijn? Kies dan voor het planten van verschillende roze kleurtinten tulpen of hyacinten.

bulb afbeelding bulb afbeelding

Vlammend rood

Ben jij een spannend type en heb je zin in passie, sensualiteit en energie in je tuin? Dan is de kleur rood een goede keuze. Rood is namelijk een intense kleur met een sterk karakter waar je eigenlijk niet omheen kunt. Met bijvoorbeeld rode tulpen geef je je tuin net die spannende tint.

bulb afbeelding bulb afbeelding

In de mix

Er bestaat geen goed of fout als het gaat om kleuren en vormen in je tuin. Het is belangrijk dat jij het mooi vindt en dat jij er vrolijk van wordt. Als dat een bonte mix van kleuren en varianten is, aarzel dan niet en mix gewoon bollen door elkaar. Kies bijvoorbeeld verschillende kleuren tulpen, narcissen, krokussen, keizerskronen en sieruien bij elkaar. Hussel ze in een emmer en strooi ze daarna uit over de tuin. Waar de bloembollen vallen plant je ze in de grond. Dat belooft een verrassend cadeautje in de lente.

bulb afbeelding bulb afbeelding

Gedoe voor een cadeautje?

In september al bloembollen planten lijkt een heel gedoetje, maar echt het valt reuze mee. Het effect dat je creëert is het meer dan waard. Graaf een gat in de grond, zet de bloembollen in het gat met de neusjes (puntjes) omhoog en bedek de bloembollen weer met de uitgegraven grond. Meer werk is het niet. Houd voor de diepte van het gat het ezelsbruggetje ‘3 bollen diep’ aan. Dus als je bij wijze van spreken 3 bloembollen op elkaar kunt stapelen in het gat kan er niets fout gaan. Het beste kunnen de bloembollen geplant worden vanaf oktober tot eind november. En vergeet niet: tuinieren is goed voor de ontspanning. Dus niet alleen het resultaat telt, ook tijdens het planten ben je lief voor jezelf.

bulb afbeelding bulb afbeelding