Een boeiende bollenbelevenis zonder tuin

bulb afbeelding

Kracht van bloembollen

Hoe klein of groot je balkon of terras ook is, bloembollen hebben de kracht om er altijd iets gezelligs van te maken. Je kunt groots uitpakken met grote potten en grote bloembollen. Maar een paar kleine bloembolletjes in kleine potten kunnen net zo goed het verschil betekenen tussen ongezellig en gezellig.

bulb afbeelding bulb afbeelding

Creatief met weinig vierkante meters

Als je niet zoveel vierkante meters hebt kun je ook de hoogte ingaan. Dat kan door bijvoorbeeld een oude trap neer te zetten met daarop allerlei verschillende potten met bloembollen. Een ander oplossing is gebruik maken van muren. Mooie plantenbakken bevestigd aanmuren schitteren in het voorjaar met de bloeiende bloembollen. En, niet onbelangrijk, er blijft genoeg ruimte over op de vloer.

bulb afbeelding bulb afbeelding

Stap voor stap

Kies bij het planten van de bloembollen voor potten met een gat aan de onderkant zodat teveel water weg kan lopen. Vul de pot voor twee derde met potgrond. Het beste is om zanderige potgrond te gebruiken. De bloembollen mogen zo dicht op elkaar worden geplant dat ze elkaar net niet raken. Daarna kunnen de bloembollen bedekt worden met potgrond. Zorg ervoor dat de bloembollen driemaal hun eigen hoogte onder de grond zitten. Extra voeding is niet nodig omdat bloembollen hun eigen reserves bij zich dragen. Het is belangrijk dat de grond niet droog komt te staan, maar geef niet te veel water. Als alles klaar is kun je de potten op plekjes zetten die vanuit huis goed zichtbaar zijn. Dan geniet je iedere dag van de ‘lente in wording’.

bulb afbeelding bulb afbeelding

Van bol tot bloem

Van kleine bloembollen onder de grond tot weelderige bloei boven de grond. Het resultaat van bloembol tot bloem duurt even, maar de beleving van bloembollen is het wachten meer dan waard. Wanneer de bloembollen in het najaar net geplant zijn lijkt het alsof ze hun tijd uitzitten tot het voorjaar. Niets is minder waar. De bloembollen zijn keihard aan het werk om strakjes boven de grond te kunnen stralen. Het moment dat de eerste groene puntjes boven de grond komen is een welkome verrassing na de lange grauwe periode. Daarna is het een kwestie van wekenlang genieten van het boeiende groeiproces, totdat de bloembollen in volle glorie bloeien.

bulb afbeelding bulb afbeelding