Een witte tuin: puur en natuur

Kies voor wit als het niet alleen maar kleur hoeft te zijn. Ook al is wit officieel geen kleur, het geeft je tuin wel een rustige en pure uitstraling. Als je de wittinten afwisselt met verschillende bloembolsoorten en het groen in je tuin krijg je de perfecte harmonie.

Puur en natuur

Witte bloemen staan voor eenvoud, reinheid en puurheid. Als je dit combineert met het groen van planten, struiken en bomen in je tuin, creëer je een pure en natuurlijke sfeer. Heb je een moderne tuin of juist een klassieke (of misschien wel van alles een beetje), witte bloemen passen altijd!

Wit mixen

Om zo’n pure en natuurlijke sfeer te maken, kies je al in de herfst verschillende bloembollensoorten uit. Voorjaarsbloeiende bloembollen plant je namelijk al in de herfst omdat ze een periode van kou nodig hebben om tot een mooie bloei te komen. Heb je een moderne tuin? Houd het dan op maximaal drie verschillende wit bloeiende bloembollen. Voor een nonchalante of klassieke tuin kan je helemaal los gaan met alle soorten. Als ze maar wit zijn natuurlijk!

Patio en balkon

Wanneer je een patio of balkon hebt en je houdt ook van natuurlijk en puur, kan je met witte bloembollen ook prima uit de voeten. Misschien heb je nog wel een witte pot of balkonbak, of anders iets van natuurlijk materiaal zoals riet of hout? Dat combineert goed met je bloembollen en versterkt het natuurlijke sfeertje.