Haal trendy kleuren in de tuin met bloembollen

Make-over

Je houdt van nieuwe trendkleuren maar niet van je tuin op zijn kop gooien? Bloembollen transformeren jouw buitenkamer op eenvoudige wijze tot een hippe plek. Plant ze in verschillende potten en plantenbakken. In de borders plant je ze tussen de al bestaande beplanting. Een leuke en dankbare klus.

Trendkleur

Dé kleur van 2022 is ‘Very Peri’ (pantone 17-3938). Het is een maagdenpalmblauwe tint met een violetrode ondertoon, die inventiviteit en creativiteit aanmoedigt. Deze kleur mag toch niet ontbreken in je lentetuin? Er zijn verschillende bloembollen in deze paarstint te vinden:

  • Anemone (Anemone coronaria)
  • Blauwe druifjes (Muscari)
  • Bosanemoon (Anemone blanda)
  • Hyacint (Hyacinthus)
  • Indianenbloem (Camassia)
  • Krokus (Crocus)

Borders

Bloembollen in de border plant je door gaten in de grond te maken van ongeveer drie keer de hoogte van de bol. Zet de bloembollen er rechtop in, met het puntje omhoog. Wil je maximaal effect? Maak een groter plantgat en plant meerdere bollen tegelijk. Dek de bloembollen af met de uitgegraven grond.

Potten

Wil je graag potten gebruiken? Zorg dan deze diep genoeg zijn zodat wortels genoeg ruimte krijgen. Maak een gat in de bodem en leg scherven onderin, zodat overtollig water weg kan lopen. Vul de pot tot halverwege met potgrond. Plant nu de bollen met de punt omhoog. Dek de bollen af met potgrond.

219827_aangepast.png 222454_aangepast.png

243181_aangepast.png 247885_aangepast.png