Harmonie in de tuin

Opladen

Door onduidelijke berichtgeving uit de wereld weten we niet meer waar we op kunnen vertrouwen. Wat is nu waar en wat niet? Daarom vertrouwen we steeds meer op onszelf en de natuur. Ons eigen kompas leidt ons naar de waarheid. Want waar kun je beter op vertrouwen dan op je eigen ogen, oren en neus? We omringen ons daarom met groen, wat ervoor zorgt dat we ons eraan kunnen opladen en erin kunnen terugtrekken.

222683-aangepast.jpg

Besloten gevoel

Plekjes waar we ons kunnen terugtrekken en de natuur om ons heen kunnen voelen staan symbool in de harmonieuze tuin. Alles wat de zintuigen aanwakkert, is belangrijk. De harmonieuze tuin zit vol natuurlijke en ronde vormen die je omarmen en tot rust laten komen. De contrastrijke natuurlijke en grove materialen helpen bij het creëren van een besloten gevoel.

222685-aangepast.jpg 222714-aangepast.jpg

222143-aangepast.jpg 222689-aangepast.jpg

Beleving met bloembollen

Groen is erg belangrijk in deze tuin en is daarom de hoofdkleur. Maar kleuren zijn onmisbaar. Rustige kleuren als wit, roze en lila geven de harmonieuze tuin een positieve sfeer. Geurende en prachtig gekleurde bloembollen voegen beleving toe. Roze tulpen, witte en blauwe druifjes en de ronde lilakleurige sierui zijn een lust voor je ogen. En de geur die ze verspreiden is een verrassing voor je neus.

222744-aangepast.jpg

Wist je dat…

…tulpen, sieruien en andere bolgewassen perfect zijn voor het doen van rituelen in je tuin? Bijvoorbeeld voor het maken van een mandala. Deze staat symbool voor oneindigheid met de binnen- en buitenwereld. Bloembollen in de harmonieuze tuin maken de cirkel rond.

222727-aangepast.jpg