Herfstsfeer met Amaryllis

Aangenaam warm

Heerlijk, na een fijne zomer is de herfst weer aangebroken! Het knapperige haardvuurtje, heerlijke zachte kussens om in te verdwijnen en lekkere warme plaids lonken. De finishing touch zijn amaryllisen. In de tuin mag de natuur gaan slapen, maar in huis is de temperatuur zo aangenaam dat deze gigantische bloembollen het er heerlijk vinden. Dus wacht niet langer en maak je huis klaar voor het volgende seizoen.

226494_aangepast.jpg 226498_aangepast.jpg

Spectaculair groeiproces

De Amaryllis is een enorme bloembol. Doordat je deze in je verwarmde huis zet, denkt de bol dat het lente is. Al snel groeien er prachtige bloemen uit. Het aanschouwen van dit groeiproces is spectaculair. Uit de bloembol groeien eerst bladeren en stelen en al snel zie je de eerste knoppen verschijnen. Na een paar weken groeien hier enorme bloemen uit. De bekendste bloemkleur is rood, maar ze zijn er ook in wit, oranje, roze en créme.

226507_aangepast.jpg 226515_aangepast.jpg

Styling

Maar hoe style je amaryllissen nu in huis? Het lijkt misschien lastig, maar dat is het niet. Alle voedingsstoffen zitten in de bol, daarom hebben ze geen extra aarde en water nodig. De bloemen zullen altijd in vol ornaat schitteren. Je kunt de Amaryllis bollen los in een glazen vaas zetten, met of zonder aarde eronder. Maar ze kunnen bijvoorbeeld ook los op een schaal gelegd worden. De keuze is aan jou, zoek de styling die jij het mooiste vindt.

Leuke weetjes

  • Wist je dat de officiële naam van Amaryllis Hippeastrum is?
  • Oorspronkelijk komen deze grote bloembollen uit Zuid Amerika.
  • Er groeien wel 4 tot 6 mega-bloemen op een steel. Hoe groter de bloembol hoe meer bloemen.