Kleurexplosie in de tuin

Blij

Als je de zomer optimaal wilt ervaren in je tuin, kies dan voor zomerbollen. Ze brengen volop kleur in jouw groene oase, en dat voel je. De kleuren en geuren laten je genieten en maken je onbewust vrolijk. Plant ze in je tuin als aanvulling in de border, of in potten voor extra kleur op het terras of balkon.

Bolgewas

Zomerbollen zijn zomerbloeiende bolgewassen. Denk bijvoorbeeld aan dahlia’s, lelies, calla’s, begonia’s en gladiolen. Je plant ze in het voorjaar, wanneer de kans op vorst is verdwenen en de zon de grond opwarmt. In de zomer belonen ze je met spectaculaire bloemen in de meest indrukwekkende kleuren.

Kleuren

Feloranje, funky paars, knalroze of hard geel; de kracht van zomerbollen is het creëren van een kleurexplosie in je tuin. Dit kan met harde kleuren, maar ook met zachte pasteltinten. De keuze is aan jou. Vanaf het moment dat de bollen groeien, is een bloemenzee gegarandeerd.

Leuk om te weten

  • Zomerbollen staan het liefst op een zonnige plek in de tuin. De warmte en het licht stimuleert de groei en de bloei.
  • Zomerbollen doen het ook goed in potten; vooral de laagblijvende soorten zijn hiervoor geschikt. Zorg wel voor gaten in de bodem van de pot zodat overtollig water weg kan lopen.
  • Wist je dat dinnerplate dahlia’s bloemen van wel 30 centimeter kunnen produceren?
  • Lelies zijn zowel geurend als niet-geurend verkrijgbaar.
  • Begonia’s zijn hooikoortsproof. De stuifmeelkorrels van begonia’s zijn zo zwaar dat ze direct op de grond vallen en niet door de lucht zweven.

247589_aangepast.png 249031_aangepast.png

244022_aangepast.png 249194_aangepast.png