Kleurrijke bloembollen voor groenliefhebbers

Najaar

Het tuinseizoen lijkt voorbij, maar niets is minder waar. Er is een belangrijke reden om toch nog even lekker in de tuin te genieten: bloembollen planten. Deze tuinjuweeltjes worden in het najaar geplant, zodat ze de hele winter de tijd hebben om zich klaar te maken voor de bloei. In deze periode maken ze sterke wortels aan, zodat ze mooie bloemen kunnen maken in het voorjaar.

Trends

Voordat je kunt planten, mag je ze eerst uitkiezen. Het assortiment bloembollen is groot, dus er is voor ieder wat wils. Er zijn drie trends hip & happening: Human Touch, Balanced Biotope en Recentered Stage. Alle drie hebben ze een eigen kleurenpalet. Van zachte aardetinten, naar natuurlijke groentinten tot contrasterende kleuren. Welke trendkleuren staan het mooiste in jouw tuin?

Human Touch

In deze tuintrend gaat het duidelijk om menselijkheid. Dit kun je herkennen aan de vriendelijke sfeer die je op je gemak stelt. Warme aarde- en huidtinten worden afgewisseld met lila en okergeel. Bloembollen verhogen de vriendelijkheid door de rijkbloeiende, zachte en rondvormige bloemen. Laat ze glooiend bloeien in zowel lichte als donkere kleuren, en er ontstaat harmonie.

243220_aangepast.jpg 219987_aangepast.jpg

215017_aangepast.jpg 206572_aangepast.jpg

Balanced Biotope

Balans in de vorm van biodiversiteit staat voorop in deze tuin. In de kleine biotoop, oftewel de tuin, is veel respect voor de natuur. Geelgroene kleuren overheersen hierin. Creëer met ruwe materialen en de aanvullende kleuren blauw en steenrood een stoere uitstraling. De kleurrijke, groepsgewijze bloembollenbeplanting is als een logisch geheel in de verwilderde tuin.

216850_aangepast.jpg 23106_aangepast.jpg

216118_aangepast.jpg 243124_aangepast.jpg

Recentered Stage

Deze trend draait om de verrassende hoogteverschillen waardoor het zicht steeds anders is. Het resultaat is een spannende tuin waar veel plekken zijn om te ontdekken. Bloembollen accentueren de speelse verhoudingen. De combinatie van krachtige kleuren en pasteltinten zorgt voor een kleurrijk, contrastrijk en speels geheel. Door de pasteltinten wordt het niet schreeuwend.

223490_aangepast.jpg 243171_aangepast.jpg

217227_(1) aangepast.jpg 213854_aangepast.jpg