Lente op je balkon met bloembollen

Perfecte plek

Je hoeft niet perse een tuin te hebben om te kunnen genieten van mooie bloemen. Bloembollen groeien perfect in potten en plantenbakken die je op je balkon zet. Plant ze in de herfst met eventueel viooltje bovenop. Zodra het voorjaar wordt verschijnen de eerste groene puntjes en start de prachtige metamorfose van bol naar bloem. Heerlijk om de natuur zijn gang te zien gaan!

Geschikte soorten

Alle bloembollen groeien goed in potten en plantenbakken, dus leef je lekker uit! Echte voorjaarsbrengers zijn tulpen, hyacinten, narcissen, blauwe druifjes en krokussen. Maar ook minder bekende soorten zoals sterhyacint, sneeuwroem of buishyacint zijn prachtig. Staat je balkon op de wind? Kies dan voor lagere soorten, zodat ze netjes rechtop blijven staan als het hard waait.

In laagjes

Wil je de bloeiperiode van je bloembollen op je balkon verlengen? Pas dan lasagne- of etagebeplanting toe. Dit is een manier van bloembollen in laagjes planten, net als een lasagnegerecht. Doordat de bloembollen in laagjes worden geplant, bloeien de vroegbloeiers, zoals krokussen, als eerste. Daarna volgen de bloembollen die op een later moment bloeien.

Handige tips

Zorg dat in de bodem van potten altijd een gat zit, zodat teveel water weg kan lopen. Leg op de bodem scherven, dit stimuleert de water afvoer en zorgt dat het gat in de bodem niet verstopt raakt. Plant de bloembollen dicht naast elkaar voor een wow-effect, maar laat ze elkaar niet raken. Zorg tijdens vorst voor voldoende vocht in de grond, dit voorkomt dat de bloembollen droogvriezen.

249281_aangepast.png 249289_aangepast.png

215792_aangepast.jpg

215793_aangepast.jpg