Maak de mooiste voorjaarstuin met bloembollen

Ongedwongen

Of je nu houdt van tulpen, narcissen, krokussen of hyacinten, de lente bereid je voor in het najaar. Natuurlijke ‘wilde’ tuinen zijn op het moment helemaal hip. Bloembollen versterken deze natuurlijke sfeer door ze op ‘nonchalante’ wijze te planten. Dit doe je door verschillende bloembollensoorten te mixen en over de tuin uit te strooien. Op de plek waar bloembollen vallen, plant je ze. Het geeft een bonte kleurexplosie in het voorjaar.

Gestructureerd

Houd je van regelmaat en rust in de tuin? Kies dan voor bloembollen in een kleur, die past bij jouw kleurenpalet. Dit kan één soort bloembol zijn zoals tulpen. Je kunt ook kiezen voor verschillende soorten, zoals tulpen, narcissen en hyacinten, maar wel in dezelfde kleur. Maak groepjes en plant ze op een herhalende manier in de border(s). Het geeft een repeterend en gestructureerd resultaat dat een indrukwekkende sfeer geeft je tuin.

Tips

Als je een waar kleurenparadijs in het voorjaar wilt, ga dan voor massa. Veel bloembollen betekent veel kleur en vrolijkheid. Maak de bloeiperiode zo lang mogelijk door de voorjaarsbloeiers af te wisselen met vroegbloeiers, zoals krokussen (januari/februari) en laatbloeiers, zoals sieruien (mei/juni). Het planten van bloembollen is eenvoudig met de vuistregel: plant de bol twee keer zo diep als de bol hoog is, met de punt omhoog. Appeltje eitje!

248038_aangepast.png 248053_aangepast.png

248036_aangepast.png 248088_aangepast.png

248093_aangepast.png 248041_aangepast.png