Pareltjes onder de grond…

Soorten pareltjes

Deze pareltjes onder de grond, waaronder sneeuwklokjes en de krokussen, kondigen straks eind februari, begin maart als eerste de lente aan. Na deze vroegbloeiers zijn de meest bekende bolbloemen aan de beurd om te bloeien zoals narcissen, blauwe druifjes, hyacinten en tulpen. Minder bekende en daardoor bijzondere bolgewassen zijn onder andere Anomene blanda, Scilla, Puschkinia, Fritillaria en Allium. Allemaal pareltjes die in de lente de grond uit komen.

Pareltjes onder de grond…Pareltjes onder de grond…

Nu planten

Voorjaarsbloeiende bloembollen moeten in de herfst worden geplant omdat ze een koude periode nodig hebben om in het voorjaar tot bloei te komen. De enige regel is dat voorjaarsbloemen voor de eerste vorst moeten worden geplant. Het is het beste de bloembollen zo snel mogelijk na aankoop te planten. Als je ze nog even wilt bewaren, zorg dan dat je ze een droog en koel (tussen de 10 en 15°C) plekje geeft.

Gebruiksvriendelijk

Voorjaarsbloeiende bloembollen hebben een grote variëteit aan kleuren, hoogtes en bloeiperiodes. Laat je fantasie het werk doen. Alles wat je moet weten over het planten van bloembollen staat op de verpakking geschreven. Er is niets makkelijker dan bloembollen te laten groeien en bloeien. Zelfs de meest onervaren tuinier kan een mooie voorjaarstuin creëren met bloembollen.

Pareltjes onder de grond…