Plant nu zomerbollen voor een weelderige bloemenoase

Dankbare bloeiers

Word je blij van bloemen en heb je een tuin of balkon/terras? Dan zijn zomerbollen perfect! Het zijn dankbare bloeiers in de meest uiteenlopende vormen, kleuren en groottes. Om er deze zomer volop van te genieten, plant je ze in het voorjaar. Zomerbollen kunnen namelijk niet tegen vorst. Wacht daarom geduldig met het planten, totdat de kans op vorst is verdwenen.

Bloemen maken blij

Niet voor niets worden we blij van bloemen. Ze hebben een directe invloed op ons geluksgevoel, doordat ze dezelfde emotionele reactie als vreugde en dankbaarheid geven. Best knap van deze beauty’s! Natuurlijk heeft iedereen een andere smaak, maar een ding is zeker: welke zomerbol je ook kiest, je geniet de hele zomer van bloemen.

Smaak

Ga op zoek naar welke zomerbol het beste bij je past. Houd je van groots en meeslepend? Dan zijn lelies en dahlia’s een goede keuze. Is elegant jouw tweede naam? Kies dan voor gladiolen of calla’s. Ben je toch meer van het intieme? Dan zijn begonia’s en freesia’s een goede keuze. Volg jouw voorkeur en ga voor de soorten waar jij het vrolijkst van wordt.

In potten

Heb je geen tuin maar wel een balkon of terras? Plant zomerbollen dan in potten. Vooral laagblijvende dahlia’s en knolbegonia’s doen het goed in potten of plantenbakken. Maak gaten onder in de pot zodat het teveel aan water weg kan lopen. Zomerbollen houden erg van warmte en licht. Geef ze daarom een zonnig plekje, want dan heb je er het meeste plezier van.

247324_aangepast.png 247640_aangepast.png

247702_aangepast.png 247722_aangepast.png