Plant zomerbollen in potten voor extra kleur

Wow-effect

Zomerbollen plant je in het voorjaar, wanneer de kans op vorst verdwenen is. Ze doen het fantastisch in de volle grond, maar ook in potten stralen ze van schoonheid. De meeste zomerbollen hebben indrukwekkende bloemen in de meest uiteenlopende tinten. Met extra kleurgebruik maak je je tuin spannender en creëer je een wow-effect.

Verplaatsbaar

Het handige aan potten is dat je er zoveel kunt gebruiken als je wilt. Én dat je ze kunt verplaatsen. Heb je een plekje in de tuin waar even niets bloeit? Je lost het op door er een pot met zomerbollen neer te zetten. Heb je een fijn hoekje gevonden om te ontspannen en te genieten? Plaats ook hier een pot met zomerbollen, en je geniet dubbel.

Korte varianten

Alle zomerbollen zijn geschikt voor in potten. Toch is het raadzaam om varianten te kiezen die niet te hoog groeien. Zo voorkom je dat je de plant moet ondersteunen. Calla’s, Afrikaanse lelies en ananasplanten doen het altijd uitstekend. Kies je lelies, dahlia’s, of gladiolen? Ga dan voor de kortere varianten. Er zijn genoeg schoonheden om uit te kiezen.

Planten

Zoek potten uit waar jij blij van wordt, maar zorg ervoor dat ze groot genoeg zijn. Wanneer de zomerbollen en -knollen er ruim inpassen, is er voldoende ruimte om te wortelen. Zorg voor één of meerdere gaten aan de onderkant van de pot, zodat overtollig water weg kan lopen. Vul de pot tot driekwart met potgrond, plant jouw favoriet en vul af met potgrond. Genieten maar!

Goed om te weten

  • Geef de in potten geplante zomerbollen en -knollen voldoende water, zodat ze niet uitdrogen.
  • Een aantal zomerbollen maakt nieuwe bloemen aan, als de oude worden verwijderd. Denk hierbij aan dahlia’s en calla’s.
  • Wist je dat vooral dwerg- en laaggroeiende dahlia’s perfect zijn voor in potten? Ze bloeien vaak extra uitbundig. Ook de vorm van de plant blijft goed én ze hebben geen heel grote pot nodig.

219014_aangepast.jpg

219038_aangepast.jpg 219040_(2) aangepast.jpg