Plant zomerbollen voor een mooi en snel resultaat!

bulb afbeelding bulb afbeelding

Veel soorten zomerbollen

Zomerbollen zijn er niet alleen in alle kleuren van de regenboog; er zijn ook nog eens heel veel verschillende soorten. Dahlia’s, lelies, gladiolen, Calla, zomeranemonen, begonia’s, geluksklaver; ze zijn allemaal geschikt om zowel in de tuin als in een pot te planten.

bulb afbeelding bulb afbeelding

Tuinplezier met kinderen – plant samen bloembollen

Tuinieren is leerzaam en goed voor de ontwikkeling van kinderen. Ze zijn lekker buiten bezig en zitten met hun handen in de aarde. Ze zien wat de seizoenen doen met de natuur en ze kunnen zich verwonderen over het eindresultaat van hun eigen werk. Het is een leuk en eenvoudig tuinklusje!

bulb afbeelding

Kijk ze groeien

Bloembollen zijn ideaal om de verschillende groeistadia te volgen. Laat kinderen daarom hun eigen bloembollen planten. Op het moment dat ze worden geplant, is al aan de bloembollen te zien waar de wortels zich zullen vormen en welk deel straks gaat uitlopen. In de zomer wordt het pas echt spannend. Dan verschijnen de eerste sprietjes en vanaf dat moment zullen de kinderen de vorming van blad, knoppen en het ontluiken van de bloemen op de voet kunnen volgen. En dan worden ze ook nog eens beloond met een kleurrijke tuin. Dat vergeten ze nooit meer!

bulb afbeelding

De beste planttijd

De beste tijd om de bloembollen te planten is als de kans op vorst is geweken (april/mei). Vanaf februari zijn zomerbollen al verkrijgbaar. De vuistregel voor het planten: twee keer zo diep als de bol hoog is en… Met het puntje omhoog! Als de bollen in de grond zitten, geef ze dan meteen water. Zo kunnen de wortels zich snel ontwikkelen.

bulb afbeelding bulb afbeelding