Plukgeluk in het voorjaar

Vroegbloeiers

Reikhalzend verlangen naar de zomer, wachtend op het moment om eindelijk zelf geplukte bloemen op tafel te kunnen zetten… Niet nodig, dit kan namelijk al in het voorjaar. Bloembollen zijn ware helden. Ze trotseren de kou met gemak en zijn hierdoor echte vroegbloeiers. Je trekt er het felbegeerde plukseizoen mee naar voren om al in februari te beginnen met plukken.

Diversiteit

Met bloembollen is het uitpakken met vorm, kleur én geur. De meest bekende is de tulp. Tulpen zijn er in de meest uiteenlopende kleuren, vormen en groottes. En ze zijn er in verschillende bloeitijden, zodat je extra lang kunt plukken. Naast tulpen zijn ook andere voorjaarsbloeiers ideaal om te plukken. Denk aan hyacinten en narcissen. Ze zorgen voor een heerlijk lentegevoel.

Hoe?

Een eigen pluktuin kun je op verschillende manieren maken. Plant bloembollen voordat het gaat vriezen. Dit kan in borders, in m² bakken of in een deel van de moestuin. Plant de bollen drie keer zo diep als de bol hoog is. Ga voor massa, zodat je lekker veel kunt plukken. Geef ze een plekje dicht bij elkaar, maar zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.

249736_aangepast.png 249738_aangepast.png

249746_aangepast.png 249748_aangepast.png