Prille voorjaarsbloemen met bloembollen

Ontluiking

Wil je in het nieuwe jaar zo snel mogelijk de grauwe winter van je afschudden en genieten van voorjaarsbloemen? Ervaar het ontluiken van de lente in eigen tuin en plant nu bloembollen. Het najaar is namelijk de perfecte plantperiode. Dat komt omdat bloembollen de kou van de winter nodig hebben. Dan groeien en bloeien ze in volle glorie in het prille voorjaar.

209706_aangepast.jpg 209709_aangepast.jpg

Marathon

Wat veel mensen niet weten is dat bloembollen de eerste lentebrengers zijn. Vanaf januari trapt het sneeuwklokje af en sieruien sluiten het seizoen af. Door het goed uit te kienen is het een ware bloei marathon tot in juli. Ingewikkeld? Welnee. Het bloembollenschema vertelt je precies welke voorjaarsbloemen wanneer bloeien. Je hoeft alleen jouw favoriete kleuren nog uit te kiezen.

Mixen

Door een mix van bloembollen te kiezen, is het non-stop van voorjaarsbloemen genieten. Doe de bloembollen in een grote schaal en mix ze door elkaar. Strooi ze uit op de plek waar je de bloembollen wilt planten. Hierna plant je ze. De vuistregel is: 3 keer zo diep planten als de bol groot is.

225594-aangepast.jpg

225623-aangepast.jpg

226001-aangepast.jpg