Top 8 blauwe bloemen

Voorkeur blauwe bloemen

Blauw is de kleur van wilskracht en vertrouwen. Deze kleur brengt een sfeer die inspiratie én rust geeft. Wat een kleur al niet kan doen. Het is dan ook niet vreemd dat mensen een voorkeur hebben voor blauwe bloemen in de tuin. Maar hoe krijg je dit voor elkaar zonder dat je grote veranderingen hoeft te maken in je tuin? Plant bloembollen! Ze toveren je tuin al vanaf het vroege voorjaar om in een blauwe bloemenzee.

45062_aangepast.jpg

203520_aangepast.jpg

Toevoegen

Bloembollen groeien erg goed tussen vaste planten en heesters die in het vroege voorjaar nog geen blad en bloemen hebben. En sommigen doen het ook super onder bomen. Hierdoor kun je, zonder je tuin drastisch te hoeven veranderen, de bloembollen toevoegen, en toch genieten van blauwe bloemen. Er zijn verschillende soorten bloembollen met blauwe ruikers. En veel van deze zijn ook nog eens meerjarig, dus super lang plezier!

207295_aangepast.jpg

212137_aangepast.jpg

Top 8

Om je op weg te helpen is er een top 8 van bloembollen met blauwe bloemen. Zo kun je de mooiste kiezen voor in jouw tuin. Welke is jouw favoriet?

1. Dwergiris (Iris reticulata)
2. Anemoon (Anemone blanda)
3. Hyacint (Hyacinthus)
4. Sneeuwroem (Chionodoxa)
5. Buishyacint (Puschkinnia libanotica)
6. Blauwe druifjes (Muscari)
7. Oosterse sterhyacint (Scilla siberica)
8. Krokus (Crocus)

216280_aangepast.jpg

217062_aangepast.jpg

Planten

Nadat de bloembollen zijn gekocht, is het moment daar om ze in de tuin of in potten te planten. Dit kun je het beste doen vanaf september t/m december. Zorg er wel voor dat de bollen in de grond zitten voordat het gaat vriezen.

Stap 1

Verwijder onkruid en kleine steentjes en mix daarna wat tuinaarde door de grond om het beter te draineren.

Stap 2

Graaf een gat voor een groep bloembollen of individuele gaten voor het planten van enkele bloembollen. De grootte van de bloembol bepaalt hoe diep je moet planten. Grote (5 cm en groter) plant je 15 cm diep en kleine (2,5 – 5 cm) 7 tot 10 cm diep.

Stap 3

Zet de bloembollen zachtjes in de grond met de punt naar boven. Duw hierbij niet te hard want dan beschadigen ze. Grote hebben een afstand van 7 tot 20 centimeter nodig en kleine 3 tot 7 centimeter.

Stap 4

Bedek de bloembollen met de uitgegraven aarde.

Stap 5

Als de grond droog is, geef ze dan wat water.

217903_aangepast.jpg

218334_aangepast.jpg