Top 8 onbekende zomerbollen

De top 8 onbekende zomerbollen en -knollen

1. Ornithogalum saundersiae (zuidenwind lelie, vogelmelk) is een van deze onbekende juweeltjes. Ornithogalum wordt ongeveer een meter hoog en heeft witte, schermvormige bloemen die van eind juli tot begin september bloeien, afhankelijk van het weer.
2. Tigridia (tijgerbloem) heeft kleurrijke ‘vlinderende’ bloemen en een breed, grasachtig blad. Deze zomerbol was voorheen alleen verkrijgbaar in mengsels, maar is nu ook op kleur leverbaar.
3. Gladiolus callianthus ‘Murielae’ (Abessijnse gladiool) is een zomerbol die heerlijk geurt en een zwaardvormig blad met hoge sierwaarde heeft. Deze zomerbol bloeit laat in het seizoen met witte, stervormige bloemen en een bordeauxrood hart.
4. Leucocoryne (verwant aan Allium) is een sierlijk, slank, sterk en geurend bolgewas dat tussen de 25 en 50 cm hoog wordt.
5. Ixia bloeit met stervormige bloemetjes aan lange stelen, en wordt tussen de 30 en 45 centimeter hoog. Deze soort is verkrijgbaar in verschillende kleuren.
6. Cosmos atrosanguinea is een zomerbloeiend knolgewas met slanke stelen en fluwelen, donkerrode bloemen die lijken op enkelbloemige dahlia’s. Omdat de bloemen naar chocolade ruiken wordt dit knolgewas ook wel chocoladecosmos genoemd.
7. Zantedeschia (Calla) heeft een decoratief blad en lange stelen met elegante bloemen en een uitgesproken theatrale allure. Van deze soort is een grote verscheidenheid aan kleuren beschikbaar.
8. Galtonia (zomerhyacint) is met zijn wit/groenige, klokvormige bloemen een aanwinst voor iedere beplanting. Bovendien heeft deze soort een grote aantrekkingskracht op honingbijen.

bulb afbeelding bulb afbeelding

bulb afbeelding bulb afbeelding

bulb afbeelding bulb afbeelding

bulb afbeelding bulb afbeelding