Tuinieren is gezond, plant bloembollen

Effect van groen

Professor Roger Ulrich van de Universiteit van Texas deed onderzoek naar het effect van groen op mensen. Het blijkt dat de mensen in een natuurlijke omgeving sneller van stress herstellen dan in een niet natuurlijke omgeving. Bomen, planten en bloemen zorgen ervoor dat een hoge bloeddruk en hartslag sneller op normaal niveau komt. Uit ander onderzoek blijkt ook dat het voor patiënten beter is om na een operatie uitzicht op een natuurlijk omgeving te krijgen. Hierdoor herstellen ze sneller, kunnen ze eerder naar huis, hebben ze minder pijnstillers nodig en klaagden ze minder. Wauw! Alleen al in een natuurlijke omgeving zijn heeft een geweldig effect!

216369-aangepast.jpg

Calorieënverbrander

Het fijne van tuinieren is dat je het meestal voor je plezier doet. Lekker in oude kleren met de zon op je gezicht, in de aarde wroeten. Het resulteert in een mooie, kleurrijke en geurende tuin. Maar ook een strak lijf! Je verbrandt namelijk 350 calorieën per uur met het planten, zaaien en snoeien van bloemen, planten en bomen. Met spitten en harken verbrand je zelfs meer calorieën dan fietsen. Na een drukke, stressvolle dag is het dus een uitkomst om thuis te komen en heerlijk in je tuin te scharrelen.

216391-aangepast.jpg 216401-aangepast.jpg

Bloembollen planten

Het buitenseizoen zit er bijna op maar gelukkig is dit het moment om bloembollen te planten. Het maakt je zen, verbrandt lekker veel calorieën én het zorgt ervoor dat je in het voorjaar wordt getrakteerd op de eerste kleur in de tuin. De perfecte periode om bloembollen te planten is van september tot en met december, voor de eerste nachtvorst. Volg de vier stappen en het kan niet mis gaan.

  1. Maak eerst de aarde goed los met een spade op de plaats waar de bloembollen komen.
  2. Graaf een gat, met een spade of een bloembollenplanter.
  3. Plant de bloembollen in het gat met de punt omhoog en de bolle kant naar beneden.
  4. Maak het gat dicht met de uitgegraven aarde en druk het wat aan.

Tips

  • Wist je dat je bloembollen ook in laagjes kunt planten? Dit heet lasagnebeplanting.
  • Heb je geen tuin, maar wel een balkon of terras? Bloembollen doen het gelukkig ook fantastisch in potten en plantenbakken. Zorg voor genoeg potgrond om vocht voor de bloembollen te kunnen vasthouden.

216383-aangepast.jpg