Tuinplezier met kinderen

Kijk ze groeien

Bloembollen zijn ideaal om de verschillende groeistadia te volgen. Laat kinderen daarom hun eigen bloembollen planten. Op het moment dat ze worden geplant, is al aan de bloembollen te zien waar de wortels zich zullen vormen en welk deel straks gaat uitlopen. In de zomer wordt het pas echt spannend. Dan verschijnen de eerste sprietjes en vanaf dat moment zullen de kinderen de vorming van blad, knoppen en het ontluiken van de bloemen op de voet kunnen volgen. En dan worden ze ook nog eens beloond met een kleurrijke tuin. Dat vergeten ze nooit meer!

bulb afbeelding

De beste planttijd

De beste tijd om de bloembollen te planten is van september en december, voordat de eerste vorst komt. Tot die tijd kunnen de kinderen samen met hun ouders alvast bedenken welke kleuren er in de tuin komen en inspiratie opdoen bij het tuincentrum. De vuistregel voor het planten is: twee keer zo diep als de bloembol hoog is en… met het puntje omhoog! Als de bloembollen in de grond zitten, geef dan meteen water. Zo kunnen de wortels zich snel ontwikkelen.

bulb afbeelding

Dollen met bollen

Om een natuurlijke zomer uitstraling in de tuin te creëren, is het leuk om verschillende soorten en kleuren bloembollen in een mand of emmer te mixen en op willekeurige plekken in de tuin uit te strooien en te planten. Je kunt de bloembollen ook in een figuurtje leggen, bijvoorbeeld een hart. Zo is de verrassing in de zomer optimaal! Al die bloeiende bloembollen trekken ook nog eens vlinders en bijen aan, waardoor er in je eigen tuin steeds meer te beleven valt.

bulb afbeelding