Tuintrend 2023; benut elke centimeter van je buitenruimte

Omhoog

Binnen en buiten schuiven nog meer in elkaar als voorgaande jaren. Het tuingebruik vernieuwd zich op een manier waarbij de buitenruimte maximaal wordt benut, zowel horizontaal als verticaal. De tuin, zoals we de tuin als vanouds kennen, blijft populair. Nieuw is het steeds vaker gebruiken (zowel horizontaal als verticaal) van alle elementen in de tuin en rondom het huis. Denk hierbij aan dakterrassen of beplanting op daken, schuren en veranda’s.

Licht en luchtig

Om ruimtelijkheid te accentueren is een transparante beplanting essentieel. Hierin wordt met veel kleurcontrast gewerkt zodat het driedimensionale gevoel benadrukt wordt. De verschillende contrasterende kleuren zijn fel paars, oranjerood, zacht geel, lichtblauw en pastel lila. Volle en dicht beplante borders zijn een no go, de bloeiende planten staan juist vrij en luchtig verspreid in de buitenruimte.

Ruimte

Bloembollen hebben de kracht om het ruimtelijke gevoel te versterken. Kies voor soorten die zich luchtig laten weven en combineren met andere planten. Denk bijvoorbeeld aan sieruien, tulpen, hyacinten, narcissen en blauwe druifjes. Geef ze flink ruimte in de borders, zet ze op een solo plek tussen tegels in of laat ze onbelemmerd tot wasdom komen in verticale grote bakken aan de muur.

LaySpac_040_aangepast.png

LaySpac-030_aangepast.png

LaySpac-011_aangepast.png LaySpac-026_aangepast.png

LaySpac-060_aangepast.png LaySpac_050_aangepast.png