Tuintrend 2023; Ode aan de natuur

Natuurlijke sfeer

De natuur krijgt meer vrijheid en tuinen krijgen een verwilderd karakter. De biodiversiteit wordt verbeterd door gebruik van veel en vooral verschillende planten in plaats van dezelfde. Tegels en andere verharding zijn minder belangrijk. Als er verharding wordt toegepast dan is het halfverharding, dat zich kronkelend een pad tussen de begroeiing baant.

Kleine buitenplek

Een kleine tuin of een balkon is geen reden meer om geen groen te gebruiken, maar juist een motivatie om je ook daar met natuur te omringen. Op iedere buitenplek, hoe klein ook worden levendige groenbelevingen gerealiseerd, met rijke en diverse beplantingen. Dit gebeurt zowel aan de balustrade, in potten als verticaal en het liefst allemaal tegelijk. De natuur is overal.

Organische symbiose

Natuurlijke, uitgebalanceerde kleuren zoals bruin- en groentinten zijn leidend. Toegevoegd met subtiel wit, zacht paars en zacht rood, zonder het natuurlijke karakter te verstoren. Het bloemen- en plantengebruik is grillig en natuurlijk. Planten staan niet meer rechtop in een strakke potten, maar vormen samenhang tussen verschillende elementen uit de natuur.

Poëzie in de tuin

Bloembollen zijn een belangrijk onderdeel in de verwilderde tuinsfeer. Tulpen, narcissen, blauwe druifjes en hyacinten vergroten het groene volume. Kies vooral voor de botanische soorten zoals botanische tulpen en narcissen en boshyacinten. Gebruik ze als een natuurlijke rijm waar bloembollen binnen de plantencombinatie overeenkomsten in vorm of compositie krijgen.

OTN-Outdoor-007_aangepast.png OTN-Outdoor-026_aangepast.png

OTN-Outdoor-035_aangepast.png OTN-Outdoor-056_aangepast.png

OTN-Outdoor-066_aangepast.png