Tuintrend zomer 2024 – Meaningful Earth

De bezorgdheid over het milieu dat ons al meerdere seizoenen bezighoudt, is in deze tuintrend terug te vinden. Steeds meer realiseren we ons dat biodiversiteit en de natuur onmisbaar zijn voor een gezonde leefomgeving. In de trend ‘Meaningful Earth’ wordt de tuin als een symbool voor vruchtbaarheid en kracht neergezet.

Ongecultiveerd en ruw

De beplanting in de borders lijkt natuurlijk en willekeurig te zijn ontstaan. Met een ongecultiveerde uitstraling zijn aardlagen, verschillende kleuren zand, mineralen en stenen zichtbaar. Grote graspollen tussen planten en bloemen geven de tuin het karakter van deze trend. Tuinaccessoires zijn grof en onregelmatig van vorm en lijken rechtstreeks uit de natuur te komen. Grillige boomstammen, grove blokken steen, natuurlijke omheiningen, zitkuilen en vuurplekken versterken deze trend.

Kleuren en vormen

Voor de bloemen en planten in deze tuintrend zien we kleuren als lichtgeel en zalmtinten, gecombineerd met donker- en grijsgroen. De accessoires zijn natuurlijk, handgemaakt, grof, milieuvriendelijk en gerecycled. De dessins in aardtinten bestaan uit vlekpatronen, fossielafdrukken en strepen.