Tuintrend zomer 2024 – Viva la Vida

Door alle crisissen in de wereld ontstaat de behoefte om het leven te vieren en je even af te sluiten voor alle ellende en negativiteit. Dit is precies waar de tuintrend ‘Viva la Vida’ over gaat. Een trend vol vrolijkheid, passie, expressiviteit en kleur. Droom weg in de sfeer die doet denken aan Zuid-Europa of Midden-Amerika.

Passie in de tuin

In de tuin zien we veel kleur in de bloemen en (blad)planten. Samen met decoratieve dessins in accessoires, smeedijzer en mozaïektegels zorgen ze voor een tropisch sfeertje. De vrolijke kleuren zijn belangrijk voor het maken van kleine hoekjes met weelderig bloeiende bloemen. Kortom, een tuin vol passie en romantiek, maar ook een tuin om in te feesten.

Kleuren, vormen en materialen

Een warm en uitbundig kleurenpalet met een veelvoud aan roze, rood en oranje tinten maakt deze trend levendig en gepassioneerd. De gebruikte tuinaccessoires zijn over het algemeen natuurlijk zoals decoratieve tegels, mozaïek, gekleurd gevlochten riet en raffia, textiel met rafels, ruches en franjes. Ook geverfd hout en smeedijzer met decoratieve patronen geven in deze trend de juiste look.