Zelf bloembollen mengen is dé tuintrend

Uniek

Bloembollen mengen is niet moeilijk. Kies bloembollen met kleuren, vormen, hoogtes en geuren waar jij van houdt. Zijn dat grote felgekleurde keizerskronen in combinatie met tulpen in een zachtere tint? Of zijn het 5 verschillende soorten bloembollen in dezelfde kleur? Met bloembollen mengen is alles mogelijk en niets te gek. Jouw gecreëerde bloembollen mengsel zal je in het voorjaar opfleuren door de persoonlijke touch.

217932-aangepast.jpg

Keus in bloembollen soorten

Zelf mengen is super leuk! Maar welke soorten bloembollen kies je? Er is keus uit enkeljarige, meerjarige en bloembollen die vermeerderen. Enkeljarige bloembollen staan erom bekend om hun expressieve kleuren. Soorten als tulpen, narcissen en krokussen geven dan ook een kleurexplosie in de tuin. Wil je liever bloembollen mengen die volgend jaar nogmaals in dezelfde glorie in je tuin stralen? Kies dan voor meerjarige bloembollen zoals sneeuwroem (Chionodoxa) en boshyacinten (Hyacinthoides). Er zijn zelfs verwilderingsbollen waar je mee kunt mengen, zoals sterhyacinten (Scilla) en bepaalde soorten narcissen (Narcissus). Deze bloembollen breiden zich ieder jaar verder uit.

216199-aangepast.jpg 216256-aangepast.jpg

207280-aangepast.jpg 215204-aangepast.jpg

Truc

Voor bloembollen mengen is een handig trucje. Doe, voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat, alle uitgekozen bloembollen in een grote emmer. Hussel ze daarna met je handen goed door elkaar. Strooi het mengsel dan nonchalant uit over het stuk tuin waar ze geplant gaan worden. Wanneer alle bloembollen een plekje hebben plant je ze daar waar ze op de grond gevallen zijn. Dit kan vanaf september tot eind december, zolang het voor de eerste vorst gebeurt.

203446-aangepast.jpg 45057-aangepast.jpg

220174-aangepast.jpg 216207-aangepast.jpg

Tips & tricks

  • Wil je extra lang van je unieke bloembollen mengsel genieten? Kies dan voor bloembollen met achtereenvolgende bloeitijden. De eerste bloeien in januari en de laatbloeiende bloeien in mei.
  • Plant de bloembollen 3 maal zo diep als dat ze hoog zijn, dan kan er niets mis gaan.
  • Hou voor een lekker volle border ongeveer 50 bloembollen per vierkante meter aan.
  • Wil je voor en na de bloei van bloembollen geen kale plek in de tuin? Plant er dan lage vaste planten tussen zoals vrouwenmantel of maagdenpalm.
  • Bloembollen mengsels kun je ook prima in potten planten. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is en dat er een gat onderin zit zodat te veel water weg kan lopen.

217998-aangepast.jpg