Zomerbollen brengen extra kleur in de tuin

Wonderlijke natuur

In het voorjaar houdt er een enorm natuurspektakel huis in de tuin. Alles begint weer te groeien en te bloeien. Tussen het genieten van het wonderlijke groen door, is dit tevens het moment om alvast vooruit te denken over de zomer. Zomerbollen zijn een kleurrijke aanvulling voor de tuin. In de zomermaanden stralen ze als echte tuinjuwelen.

Soorten

Er zijn veel zomerbollen om uit te kiezen. De een blijft klein en fijn, de ander groeit groots en uitbundig. Bekende zomerbollen zijn Dahlia, lelie (Lilium), calla en gladiool (Gladiolus). Minder bekend maar net zo prachtig zijn bijvoorbeeld Freesia, ananasplant (Eucomis), tijgerbloem (Tigridia) en lampepoetser (Liatris). Stuk voor stuk maken ze de tuin extra mooi tijdens de zomermaanden.

Planten

Zomerbollen plant je in het voorjaar, maar ze kunnen niet tegen vorst. Zorg er daarom voor dat ze pas een plekje in de tuin krijgen als er geen kans meer is op vorst. Het is fijn om de zomerbollen alleen te planten, omringt door je groene oase. Maar samen is nog leuker! Plant ze eens met andere tuinliefhebbers of met (klein)kinderen.

249051_aangepast.png 223208_aangepast.png

247324_aangepast.png 242421_aangepast.png