Zomerbollen stralen in tuintrend Harvesting Elements

Chaos omarmen

De overkoepelende naam van de drie trends is Cutting Strings. De tijd is aangebroken om oude patronen te ontrafelen en op nieuwe plannen voort te borduren, omdat veranderingen razendsnel gaan en oude banden doorgeknipt moeten worden. Verandering is spannend en leuk, maar veroorzaakt ook stress en zorgt dat je het overzicht verliest. Omdat zekerheden ineens niet meer zeker zijn ontstaat er chaos. Maar zonder verandering: geen vernieuwing! Het omarmen van de chaos zal de vernieuwing vergemakkelijken. 

242126_aangepast.jpg 242131_aangepast.jpg

242144_aangepast.jpg 242145_aangepast.jpg

242133_aangepast.jpg 242176_aangepast.jpg

Rust en overzicht

In de trend Harvesting Elements staat overzicht en rust centraal. Teruggaan naar de essentie, met een eenvoudigere productvormgeving en levensstijl. De tuin wordt daarom ook wat soberder. Duurzaamheid is belangrijk, waarbij plastic verleden tijd is en gerecycled materiaal een opleving krijgt. Start daarom met ontspullen, daarmee maak je het helder en opgeruimd. Naast het vele groen voeren witte bloemen de boventoon, aangevuld met rood. Met de juiste kleur zomerbollen, krijg je weer energie in plaats van stress.

242149_aangepast.jpg 242155_aangepast.jpg

242165_aangepast.jpg 242177_aangepast.jpg

Functie zomerbollen

Een sobere tuin zonder bombarie werkt ontspannend. Ga voor eenvoud, dat geeft het begeerlijke overzicht en die fijne rust. Gooi functieloze spullen weg of geef het aan iemand die het nodig heeft. Hergebruik oude zakken of plantenbakken en check of je plantenbakken echt wel toe zijn aan vervanging. Plant witte en rode zomerbollen zoals begonia’s, calla’s, dahlia’s, gladiolen, lelies en Ornithogalum. Ze geven dat extra vleugje harmonie. Deel ze overzichtelijk in tussen siergrassen of plant ze in eenvoudige bakken. Daarna rest niets anders dan alle spanning loslaten in je groene, sobere oase.

242125_aangepast.jpg

242146_aangepast.jpg