Zomerbollen versterken persoonlijke stijl

Strak en opgeruimd

Veel strakke lijnen en vlakken. Niet te veel tierelantijnen of verschillende kleuren. En vooral geen overbodige dingen, want de tuin moet opgeruimd zijn. Te veel leidt alleen maar af. We hebben het hier over een strakke en opgeruimde tuin. In dit soort tuinen kun je synergie creëren tussen het huis en de tuin via de juiste kleurkeuze, hoeveelheid en vorm van zomerbollen. Bij een wit huis zorgen witte zomerbollen voor een prachtig verband tussen het huis en de tuin. Gladiolen en Agapathus zijn langwerpige zomerbloeiers. Wanneer veel gladiolen bij elkaar worden geplant, versterken ze met hun indrukwekkende lengte de mooie lijnen van de architectuur van het huis. 

bulb afbeelding

Rustgevend luxe

De tuin straalt een oase van rust uit en geeft een luxe en comfortabel gevoel. Het is echt een plekje om je terug te trekken om jezelf te verwennen. Dit noemen we de luxe, rustgevende stijl. Betonnen muren en verweerde houten terrassen gecombineerd met glimmend koper zijn de ideale ingrediënten om tot zo’n sfeer te komen. Gebruik zomerbloeiers met bijpassende natuurlijke tinten om de rustgevende sfeer te versterken. Neem bijvoorbeeld warmrode dahlia’s, dieprode lelies en warmroze Eucomis. Maak het luxe met koperkleurige en bruin getinte potten voorzien van eigenzinnige, geometrische patronen.

bulb afbeelding  bulb afbeelding

Lekker knus

Geen kleur is te gek, geen bloem is te veel. Iedereen die vervuld is van veel kleur en geur geniet het meest van divers gemixte zomerbollencombinaties. Een aantal combinaties brengt een verbluffend knus resultaat. Het is belangrijk om de kleuren op elkaar af te stemmen zodat het een prachtig geheel wordt. Kies bijvoorbeeld zomerbloeiers in de kleurcombinatie paars-roze. Knalpaarse gladiolen combineren fantastisch met paarse anemonen, roze dahlia’s en witte Eucomis. De lengte van oranje Eremurus combineert juist weer erg goed met oranje dahlia’s.

bulb afbeelding  bulb afbeelding