Bloembollen planten voor ‘echt’ contact

bulb afbeelding bulb afbeelding

Keuze in bloembollen voor iedereen

Je kunt heerlijk genieten van voorjaarsbloeiende bloembollen. Er zijn zo veel verschillende soorten, kleuren en maten, dat er voor iedereen wel iets leuks tussen zit. De bekendste soorten zijn narcissen, hyacinten, krokussen, en niet te vergeten, tulpen. Minder bekende, maar o zo vrolijk gekleurde soorten zijn sneeuwroem (Chionodoxa), kievietseitje (Fritillaria), sterhyacint (Scilla) en buishyacint (Puschkinia).

bulb afbeelding bulb afbeelding

Bloembollen planten

Bloembollen planten kun je het beste in september/oktober doen. Tuincentra, bouwmarkten en diverse andere verkoopkanalen bieden in de maanden september tot en met half december een groot assortiment bloembollen aan. Het bloembollen planten is eenvoudig: maak een gat, ongeveer tweemaal zo diep als de bloembol hoog is, en leg de bol of meerdere bloembollen erin en maak het gat weer dicht met aarde. Geef de bloembollen na het planten water, zodat ze goed gaan groeien.

bulb afbeelding bulb afbeelding

Creatief met bloembollen

Met bloembollen kun je van alles proberen. Strakke lijnen van dezelfde soort bloembollen in dezelfde kleur doen het altijd goed. Wanneer de bloembollen tussen de andere nog ontwakende bloemen en planten gaan groeien, ontstaat er een heerlijk ‘hier word ik blij van’-effect in de tuin. Wil je de show stelen? Ga dan lekker creatief aan de gang en plant verschillende soorten en kleuren bloembollen in cirkels, lijnen of vierkanten. Als de bloembollen een paar maanden later bloeien, kun je van de eerste kleur van het voorjaar genieten en voldaan terugkijken op de bollenplantdag. Dat levert gegarandeerd een mooi plaatje op om te delen via sociale media.

bulb afbeelding bulb afbeelding

bulb afbeelding bulb afbeelding

Niet vergeten

Lekker in de grond wroeten is heerlijk en geeft een voldaan gevoel. Maar voordat je helemaal opgaat in het bloembollen planten: vergeet niet op te schrijven welke soorten de grond ingaan. Schrijf de namen van de bollen op bijvoorbeeld een houten steker voordat de bloembollen klaar worden gelegd voor het planten. Dan kun je de steker gemakkelijk bij de juiste soort zetten en weet je in het voorjaar precies welke soorten waar staan. Zo word je nog een echte bloembollenkenner tussen je sociale media-vrienden!

bulb afbeelding bulb afbeelding