Hoera, het is tijd om bloembollen te planten

Lentebrenger

Het voorjaar is niet compleet zonder bloeiende bollen. Het is de belofte dat de lente eraan komt. Gun jezelf deze vrolijkheid in de tuin, en plant nu bloembollen. Tegen de tijd dat het voorjaar eraan komt, toveren de groeiende en bloeiende bloembollen een lach op je gezicht. De kleur die ze in de tuin brengen, zorgt voor vrolijkheid.

Verscheidenheid

Voor velen begint het voorjaar pas echt als de eerste bloembollen bloeien. Er zijn zo veel soorten, en allemaal in verschillende kleuren en met verschillende bloem- en bladvormen. Doordat ieder een eigen bloeimoment heeft, is het ook nog eens extra lang genieten. Het is de moeite waard om er nu tijd en aandacht aan te besteden.

Bekend en onbekend

Tulpen, narcissen, hyacinten, blauwe druifjes, krokussen, sieruien en sneeuwklokjes zijn de bekendste bloembollen. Maar wist je dat er nog veel meer soorten bestaan? Dat betekent genieten van nog meer bloemvormen, kleuren en bloeitijden! Denk aan sneeuwroem, meiklokjes, buishyacint, sterhyacinten, prairielelie, boshyacint, vogelmelk, Oosterse anemonen, kievitsbloem en oude wijfjes. Er is volop keuze; combineren maar!

Planten

Heb je mooie bloembollen gekocht? Dan is het tijd om ze te planten. Het is niet moeilijk. Je plant de bloembollen met het puntje omhoog op een diepte van twee tot drie keer de grootte van de bol. Kleine bolletjes, zoals die van het sneeuwklokje, plant je op ongeveer 5 centimeter van elkaar. De wat grotere, zoals narcissen en tulpen, ongeveer 10 centimeter.

217165_aangepast.png 220399_aangepast.png

222415_aangepast.png 243410_aangepast.png

247073_aangepast.png 247309_aangepast.png