Iedereen kan bloembollen planten

bulb afbeelding

Droge bloembollen en -knollen zitten in een verpakking met vaak een mooi plaatje van een bloeiende bloem erop. Dat heeft een reden want zo op het eerste gezicht trekken ze nou niet bepaald de aandacht. Maar dat is pure schijn. Krijgen deze droge jongens een beetje aarde op hun kop en wat te drinken – in de volle grond of in potten en bakken – dan ontpoppen ze zich tot ware tuinjuwelen. Je zou ze om die reden ook wel ‘toverbollen’ kunnen noemen. Saaie droge bollen transformeren tot de meest prachtige bloemen.

Tuinieren voor beginners

Omdat de bloem al in de bol aanwezig is, zijn er geen ‘groene vingers’ nodig. Het lukt altijd! Iedereen kan bloembollen planten en het is een uitdaging om van je tuin of terras iets leuks te maken. Voordat je het weet, lig je met je neus op de aarde om de eerste groene puntjes die zich boven de grond wagen te bewonderen. En dat is nog maar het begin van de verrassing.

Bloembollen planten doe je zo

  • Maak ‘n gaatje in de grond, ong. 2 x zo diep als de dikte van de bol/knol, kijk ook naar de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Stop de bloembol er in, punt omhoog, ‘baardje’ naar beneden.
  • Aarde erop, gemiddeld 2 x keer de dikte van de bloembol.
  • Je kunt ook een groter plantgat maken, ofwel een ‘bedje’.
  • Hark de aarde vooraf een beetje los en plant de bloembol.

Lees hier meer over bloembollen planten