Lasagnebeplanting verlengt bloeitijd

Lentebrengers

Bloembollen brengen de allereerste kleur van het bloeiseizoen. De vroegbloeiers kondigen de lente aan in de tuin. Wanneer de eerste groene puntjes boven de grond verschijnen, weet je dat de tuin gaat ontwaken. Met lasagnebeplanting zorg je er voor dat je extra lang van bloemen kunt genieten. Dit komt doordat de de bloeitijd van de verschillende laagjes bloembollen, elkaar opvolgen.

Lasagnebeplanting is bloembollen in laagjes planten, zodat je het hele voorjaar kunt genieten van bloeiende bloembollen. Vergeet deze bloembollen niet te planten in het najaar. Zie hier stap 1. Lasagnebeplanting is bloembollen in laagjes planten, zodat je het hele voorjaar kunt genieten van bloeiende bloembollen. Vergeet deze bloembollen niet te planten in het najaar. Zie hier stap 2.

Volgorde

Lasagnebeplanting doe je door verschillende soorten bloembollen in meerdere laagjes te planten. Over het algemeen worden drie lagen aangehouden, maar vier of vijf laagjes kan ook heel geschikt. De algemene regel is: hoe meer lagen, hoe langer de bloeitijd. Onderop komen de laatbloeiende bloembollen, hier bovenop plant je de iets eerder bloeiende bloembollen en bovenop de bloembollen die als eerste bloeien.

Lasagnebeplanting is bloembollen in laagjes planten, zodat je het hele voorjaar kunt genieten van bloeiende bloembollen. Vergeet deze bloembollen niet te planten in het najaar. Zie hier stap 3. Lasagnebeplanting is bloembollen in laagjes planten, zodat je het hele voorjaar kunt genieten van bloeiende bloembollen. Vergeet deze bloembollen niet te planten in het najaar. Zie hier bloeifase 1.

Plantinstructies

Laagjes bloembollen plant je het beste in een pot of plantenbak. Zorg dat er gaatjes onderin zitten, zodat te veel water makkelijk weg kan lopen. Leg onderop wat oude scherven of hydrokorrels. Hierna volgt de eerste laag potgrond. Daar bovenop plant je de bloembollen die het laatst bloeien. Bedek de eerste laag met potgrond en plant de volgende laag bloembollen. Als alle laagjes zijn geplant, sluit je af met een laatste laag potgrond.

Lasagnebeplanting is bloembollen in laagjes planten, zodat je het hele voorjaar kunt genieten van bloeiende bloembollen. Vergeet deze bloembollen niet te planten in het najaar. Zie hier bloeifase 2. Lasagnebeplanting is bloembollen in laagjes planten, zodat je het hele voorjaar kunt genieten van bloeiende bloembollen. Vergeet deze bloembollen niet te planten in het najaar. Zie hier bloeifase 3.

Bloeitijd

Het is even puzzelen met de bloeitijden van de bloembollen, maar het is de moeite meer dan waard. Over het algemeen bloeien sneeuwklokjes, krokussen en dwergirissen als eerste. Hierop volgen hyacinten, blauwe druifjes en narcissen. Als laatste laten de tulpen en keizerskronen hun bloemen zien. Wil je exact weten welke bloembollen wanneer bloeien? Kijk dan op de verpakking, daar staat de juiste informatie op.

Leuke weetjes

  • Wist je dat je lasagnebeplanting ook in de border toegepast kan worden? Dit werk op dezelfde manier als in potten. Zorg wel voor een diep gat om de laagjes te kunnen maken.
  • Bloembollen plant je in het najaar, voordat het gaat vriezen. Wil je in de herfst en winter, als de bloembollen nog niet bloeien, ook genieten van mooi groen? Plant dan eenjarige als viooltjes bovenop de laagjes bloembollen. Ze hebben hier er geen last van tijdens het groeien.