Roze bloemen in de tuin

Warmte

Wie ‘een roze bril’ op heeft ziet liefde en warmte zonder nuances. We worden er dan ook ontspannen en blij van. Roze is er in vele tinten: babyroze, poederroze, vergrijsd roze, lilaroze, paarsroze, fuchsiaroze, hardroze of neonroze. Al deze kleuren voegen warmte toe aan je tuin. Zomerbollen zijn verkrijgbaar in allerlei tinten roze. Wanneer je ze in het voorjaar plant, zorgen ze in de zomer voor een ware roze bloemenzee.

Bekende roze bloemen

Dahlia’s zijn veruit de bekendste zomerbollen en hebben de meeste roze tinten in het assortiment. Ze geven ontelbaar veel bloemen. Zolang je uitgebloeide bloemen verwijdert, blijft de plant nieuwe knoppen aanmaken, tot aan de eerste vorst. Andere populaire zomerbollen zijn lelies (Lilium), calla’s, gladiolen (Gladiolus) en begonia’s. Ze zijn allemaal verkrijgbaar in roze. Door de verschillende vormen en hoogtes zorgen ze samen voor een speelse sfeer.

Aanwinst

Een aantal zomerbollen genieten minder bekendheid. Desalniettemin zijn deze geheime tuinjuwelen een aanwinst voor je tuin. Denk bijvoorbeeld aan de bijzondere tijgerbloem (Tigridia), fijne Tulbaghia, aaibare lampenpoetser (Liatris), tropische kuiflelie (Eucomis), charmante kliplelie (Nerine) en deftige haaklelie (Crinum). Het zijn allemaal zonaanbidders, verkrijgbaar in de kleur roze en sfeerversterkend in je tuin.

Planten

Heb je zomerbollen met roze bloemen in huis? Dan is het tijd om ze in de tuin te planten. Doe dit in het voorjaar, als de vorst uit de grond is. In vier stappen zorg je dat je een roze statement maakt in de tuin.

  1. Zoek een zonnige plek uit in de tuin. Zomerbollen geven in de zomerwarmte namelijk de meeste bloemen.
  2. Maak de grond luchtig door te harken en verwijder onkruid en kleine stenen.
  3. Plant nu de zomerbollen in de grond. Onthoud hierbij het ezelsbruggetje: tweemaal zo diep als de bol hoog is. Er zijn twee uitzonderingen; dahlia’s en begonia’s plant je vlak onder de oppervlakte. Door de zonwarmte zullen ze sneller groeien.
  4. Geef de zomerbollen flink water voor een goede groeistart.

226123_aangepast.jpg 41256_aangepast.jpg

203875_aangepast.jpg 41433_(1) aangepast.jpg

242448_aangepast.jpg