Top 10 zomerbollen met indrukwekkende bloemen

Bloemen van juni t/m oktober

In het voorjaar kun je, net als in de herfst, bloembollen planten. Omdat ze in de zomer hun prachtige bloemen tonen, worden het zomerbollen genoemd. Van juni tot in de herfst is het genieten geblazen van deze schoonheden. De lelie pronkt al in juni met haar bloemen, terwijl de Dahlia wel tot in oktober bloeit.

1. Dahlia

Met stip op nummer één staat de Dahlia. Deze kokette dame met charme is een ontembare bloeier. De bloemen zijn er in allerlei verschillende vormen, hoogtes en kleuren. En wist je dat het echte vlindermagneten zijn?

2. Lelie

De lelie (Lilium) is met haar bravoure een populaire bloem. Met een diameter van tussen de 7 en 25 centimeter, geven de bloemen een exotisch tintje aan de tuin. Je kunt kiezen tussen geurende en niet geurende bloemen.

243761_aangepast.jpg 216592_aangepast.jpg

3. Begonia

Deze kleurrijke en langbloeiende schoonheid heeft een prachtige betekenis: balans. De begoniafamilie bestaat uit twee groepen: de rechtopstaande en de hangende. Ze komen zowel in de border als in potten tot hun recht.

4. Calla

De Calla is een wonderlijke verschijning met haar gestileerde bloemen: modern, strak en tegelijkertijd ook speels. Wist je dat het blad van sommige calla’s bijzondere spikkels hebben?

223201_(1) aangepast.jpg 244060_aangepast.jpg

5. Gladiool

Ga je voor stoer? Dan ga je voor de gladiool (Gladiolus). Zodra de bloemen van deze robuuste zomerbol kleur bekennen, komt hun krachtige persoonlijkheid naar voren. Ze zijn perfect te gebruiken in de pluktuin.

6. Crocosmia

Met kleuren van oranjegeel tot vurig rood, wordt het met Crocosmia gegarandeerd een warme zomer. Deze zonliefhebber heeft weinig verzorging nodig. Na de bloei groeien aan de meeste crocosmiastelen decoratieve bessen.

201823_aangepast.jpg 212752_aangepast.jpg

7. Indisch bloemriet

Indisch bloemriet (Canna) geeft een tropische sfeer aan de tuin. Ze zijn verkrijgbaar met bloemen in de warme kleuren rood, oranje, roze en alle tinten er tussenin. Ook kun je kiezen uit soorten met groen, bruin of bont blad.

8. Kuiflelie

De kuiflelie (Eucomis) heeft bloemen die op ananassen lijken. Met de massieve bladeren en krachtige bloemaren wordt deze zomerbol tussen de 60 en 110 cm hoog. Ze zijn uitermate geschikt om in potten te planten. Er is keuze uit gele, groene, witte en paarse tinten.

212699_aangepast.jpg 41348_aangepast.jpg

9. Spinlelie

Deze schoonheid heeft spectaculaire trompetachtige bloemen en geeft een fijne lichtzoete geur af. Met een lengte van 60 tot 80 centimeter brengt de spinlelie (Hymenocallis) een heerlijk gevoel van zuiverheid in de tuin.

10. Voodoolelie

De voodoolelie is de koningin van de onderwereld. De officiële naam is Sauromatum venosum. Deze mysterieuze zomerbol bloeit zelfs zonder in de grond geplant te worden.

209990_(1) aangepast.jpg 221150_aangepast.jpg

Goed om te weten:

  • Indisch bloemriet (Canna), kuiflelie (Eucomis) en spinlelie (Hymenocallis) houden van een warme grond. Hierdoor komen ze goed tot bloei.
  • Naast deze top 10 zomerbollen met indrukwekkende bloemen zijn er nog meer soorten om uit te kiezen. Bekijk hier het hele assortiment zomerbollen.