Vergeet ze niet; bloembollen maken je tuin compleet

Langer genieten

Bloembollen blinken uit in uitbundigheid. De diversiteit aan levendige kleuren is groot. Hiermee maken ze een feest van je tuin. En dat, terwijl de rest van de tuin nog moet ontwaken. Door bloembollen te planten staat je tuin al vanaf januari in bloei. Fijn, om niet zo lang op het voorjaarsgevoel te hoeven wachten. Om een overzicht te geven hebben we de bloeiperiode van voorjaarsbloeiende bloembollen in een schema gezet.

225522_(1) aangepast.jpg 243066_aangepast.jpg

Aanvulling

Een extra voordeel van bloembollen is dat ze makkelijk te combineren zijn met de al bestaande beplanting. Je kunt ze overal tussen en onder planten, zelfs in het gazon. Denk aan plekjes onder bomen en struiken. En ook tussen vaste planten brengen ze een vrolijke noot. Door ze in groepjes te planten creëer je een opvallend kleureffect. Wil je liever een natuurlijke sfeer? Plant dan enkele bloembollen op meerdere plekken.

243155_aangepast.jpg 243349_aangepast.jpg

Planten

Bloembollen planten is leuk om te doen. Daarnaast heb je een goede reden om in de herfst nog lekker even van de tuin te genieten. En in het voorjaar komt de verrassing van de eerste groene spruiten, die boven de grond komen. Het is bijzonder om te zien hoe de bloembollen transformeren van bol onder de grond naar stralende bloem. Lees hier de drie stappen voor het planten van bloembollen.